donderdag 27 juni 2013

Een SD-kaart formatteren in Windows

Als je een (gebruikte) SD-kaart wil (her)formatteren voor het gebruik in je Raspberry Pi met je Windows computer, dan heb je software nodig met de naam SD Formatter V4.0. Als deze nog niet is geïnstalleerd, dan ga je naar de website van de SD Card Association en drukt in de kolom links op SD Formatter v4.0 for Windows. Eenmaal je dit hebt gedaan scroll je helemaal naar beneden en druk je op I Accept.

Installeren is een fluitje van een cent en gaat zoals bij elk Windows programma door te dubbelklikken op het setup.exe-bestand na het uitpakken van het zip-bestand.

Steek de SD-kaart in je kaartlezer en start het programma op. Zorg ervoor dat de correcte letter is geselcteerd in je startscherm. Daarna drup je op de knop Options. Daar kies je voor FULL (erase). De optie FORMAT SIZE ADJUSTMENT kun je gewoon op OFF laten staan. Druk op OK gevolgd door de knop Format.



Er komt een waarcshuwing die je vraagt als je wel 100% zeker bent. Druk opnieuw op OK. En that's it. Je kaart is nu correct geformatteerd.

Je SD-kaart kan nu worden gebruikt om je favoriete besturingssysteem op te dumpen van je Raspberry Pi. Deze kaart is nu ook geschikt om gebruikt worden om NOOBS op te dumpen. Dankzij NOOBS kan het eerste gebruik van Raspberry Pi eigenlijk niet meer mis gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten