vrijdag 26 juli 2013

Streaming radio met XBMC op je RPi

Wanneer je naar online radiokanalen wil luisteren is het XBMC op je Raspberry Pi de ideale partner. Standaard komen al heel wat add-ons meegeleverd bij de eerste installatie. Het is wel aan ons om te bepalen wat we gaan inschakelen en wat niet. Persoonlijk heb ik geen behoefte aan 15.000 radiokanalen waar meer kaf dan koren tussenzit. De Add-on met de originele naam "Radio" vind ik een prima startpunt.

Aan de slag!

In je beginmenu ga je naar Muziek > Add-ons.



Aangezien we nog geen enkele add-on hebben geïnstalleerd kunnen we enkel kiezen voor Meer verkrijgen.



XBMC gaat op zoek naar de plugins (of add-ons) die we kunnen installeren. In dit geval kiezen we voor Radio.



Het volgende scherm laat ons niet veel keuze : Installeren dus.



Wanneer de installatie is voltooid, krijgen we daarvan een melding onderaan rechts. Eenmaal deze melding is verschenen, keren we terug naar ons hoofdmenu via de Home-toets. We kiezen nu opnieuw Muziek > Add-ons. We merken dit keer dat onze Radio-plugin in het lijstje staat. Selecteren dus.



De Radio add-on geeft ons een waaier aan mogelijkheden om interessante online radiostations te vinden. De optie Blader op land is wellicht wel aan te raden. Ik kies persoonlijk voor Belgium. De zenders Studio Brussel en Sporza Radio vind ik wel interessant.



Wanneer je rechtsklikt op één van deze zenders kun je kiezen voor Add to my stations. Op deze manier kun je een lijst samenstellen van al je favoriete radiostations.


Nu alleen klikken op je favoriete radiostation en klaar is Kees.

Wanneer je de layout maar niks vindt, kun je met de cursor volledig naar links gaan en er zal een menu tevoorschijn komen waar je de layout kan wijzigen naar iets wat jij verkiest.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten